Wolfspin

Sinds enige tijd komt de Wolfspin steeds vaker voor in Nederland. Ben jij bang voor spinnen? Dan is dit voor jou geen goed nieuws, maar gelukkig kan er wel wat aan gedaan worden! De spinnenbestrijding staat altijd voor je klaar als jij overlast hebt van deze spinnen. Maar het is eerst van belang dat je wat meer over de Wolfspin te weten komt, zodat je hem ook kunt herkennen. Een Wolfspin bestrijden komt dan later in het artikel aan bod!

Wolfspin herkennen

Wolfspinnen zijn spinnen en die horen bij de Lycosidae familie. Meestal zijn ze lichtgrijs tot donkerbruin van kleur en ze zijn vaak getekend en hebben dan vlekjes of strepen. De lengte van het lichaam is tussen de 0,4 en de 4 cm. Er bestaan verschillende soorten Wolfspinnen en een aantal soorten leven in holtes om zo de prooien op te wachten. Maar er zijn ook soorten die rondzwerven en dan op zoek gaan naar eten. Het gezichtsvermogen van de Wolfspinnen is uitermate goed, ze kunnen dan ook goed jagen en zijn vooral in de nacht actief.
De vrouwelijke Wolfspinnen dragen bevruchte eitjes in een ei cocon met zich mee, dit is een ronde zak van draad gemaakt. Als het een gravende spinsoort is dan verbergen zij het cocon onder de grond. Als de eitjes dan uit zijn gekomen dan klimmen de jongen op de rug van de moeder. Ze draagt de kleine spinnen dan een lange tijd met zich mee.

Wolfspin wegjagen 

Denk jij er aan om de Wolfspin zelf weg te jagen, dan moet je je eens afvragen hoe je dat zou willen doen. Zeker als jij er bang voor bent zal dat lastig zijn. Gelukkig kun jij dan de Spinnenbestrijding bellen die het voor jou oplossen en de Wolfspin bestrijden. 

Aantal Wolfspinnen in Nederland

In 2018/2019 werd de Wolfspin in Nederland gemiddeld 40 keer per jaar gezien, maar momenteel(in 2022) is dat al meer dan 500 keer. Gelukkig is volgens deskundigen de kans dat je een valse Wolfspin tegenkomt die bijt erg klein. Toch is het geen leuk beestje om aan te treffen en zeker niet als je bang bent van spinnen. De Wolfspin is namelijk goed te herkennen omdat hij een stuk groter is dan de gewone spinnen die we in Nederland tegenkomen. Ze noemen hem ook wel de valse Wolfspin en dat is niet omdat hij vals is, maar gewoon omdat deze op een gewone Wolfspin lijkt (maar hij is het niet). De ‘valse’ Wolfspin die we nu in Nederland tegen kunnen komen komt eigenlijk uit Zuid-Europa. Echter is het klimaat aan het veranderen en het wordt steeds warmer in ons land. Dat is de reden dat deze spin ook steeds vaker in ons land te vinden is. Alle provincies hebben al kennis mogen maken met de Wolfspin, maar tot op heden in Flevoland nog niet.

Bijten de valse Wolfspinnen altijd?

Sommige mensen denken dat de spin altijd zal bijten, maar dat is niet zo. Het kan alleen zo zijn dat de spin zal bijten ter zelfverdediging, want andere spinnensoorten ook kunnen doen. Het kan wat pijnlijk of gevoelig zijn, maar gevaarlijk is het zeker niet. Daar hoef jij je dus gelukkig geen zorgen over te maken. 

Wolfspin bestrijden zelf doen of uitbesteden?

Veel meer mensen dan je denkt zijn bang voor spinnen en dan zeker als het over de wat grotere soorten gaat,  zoals de Wolfspin. Je zal dan niet vrolijk worden als je deze ineens tegenkomt, dus wat doe je dan? Zorg dat je van tevoren een plan hebt, want je weet inmiddels dat je ze in ons land ook aan kunt treffen. Het beste advies wat wij je kunnen geven is zorg dat jij het nummer van de spinnenbestrijding altijd bij de hand hebt, zodat je direct actie kunt ondernemen als je er een ziet. Zij kunnen dan naar je toekomen op locatie en zij pakken het probleem dan verder voor je aan. De mensen van de spinnenbestrijding weten precies wat zij moeten doen en jij hebt er dan geen last meer van. Ideaal toch dat zij je kunnen helpen en de angst dan weg kunnen nemen? Als je namelijk heel bang bent en er zelfs niet meer van slaapt, dan is het goed om er op tijd wat aan te laten doen. Inmiddels weet je wat je kunt doen en wie voor jou de Wolfspin kan wegjagen. 

Bij benadering

Jouw contactpersoon: Roy

Vestiging Breukelen

Merwedeweg 5C1
3621 LP Breukelen
085-0041764

Vestiging Rosmalen

Kievitsven 92
5249 JK Rosmalen
085-0041764

Openingstijden

Maandag    08:30 – 18:00
Dinsdag      08:30 – 18:00
Woensdag  08:30 – 18:00
Donderdag 08:30 – 18:00
Vrijdag        08:30 – 18:00
Zaterdag     08:30 – 13:00
Zondag       Gesloten